Blog

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ EUROMONTANA ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

by in Μη κατηγοριοποιημένο 8 November 2022

Στην Περιφέρεια της Καλαβρίας στο εθνικό πάρκο Sila «Απόθεμα βιόσφαιρας » της Unesco , προγραμματοποιήθηκε στις 25-27 Οκτώβρη η ετήσια συνέλευση του Ευρωπαικού δικτύου Euromontana, με θέμα : τα έξυπνα βουνά.

Στην συνέλευση αυτή ,πού είχε ως στόχο το πώς θα κάνουμε τις περιοχές μας περισσότερο ελκυστικές και προσανατολισμένες στο μέλλον , παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από διάφορες περιοχές της Ευρώπης .

Το απόθεμα Βιόσφαιρας των Αστερουσίων είχε ενεργή συμμετοχή στις εργασίες της συνέλευσης , εκπροσωπούμενο από την πρόεδρο της ΤΕΔΑ (Τοπική Επιτροπή Διαχείρισης των Αστερουσίων ) Κα Βρέντζου Θεανώ.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης εκτός της παρουσίασης των καλών πρακτικών και των work shop , που διοργανώθηκαν στις επισκέψεις στο Εθνικό πάρκο ,δόθηκε η δυνατότητα στους 150 συμμετέχοντες (εκπρόσωπους από 50 διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης ) , να δουν τον εξαιρετικό τρόπο αξιοποιήσης του φυσικού πλούτου της περιοχής ( Αποθέματα βιόσφαιρας Unesco Sila), τον απόλυτο σεβασμό στο μνημείο της φύσης τόσο από τους φορείς όσο και από τους κατοίκους της περιοχής .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το άριστα προσβάσιμο οδικό δίκτυο επάνω στο βουνό (με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον) , ο πολύ καλά οργανωμένος τουρισμός υπαίθρου ,ο αγροτουρισμός ,οι επισκέψιμες φάρμες (με παραγωγή υψηλής ποιότητας προιόντα , ΠΟΠ και ΠΓΕ), δίνουν την δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα όλο τον χρόνο .

Πολύ σημαντική η ομιλία του εκπροσώπου της Ευρωπαικής Επιτροπής , ο οποίος αναφερόμενος στα « smart villages » (έξυπνα χωριά) , τόνισε ότι δυνατά εργαλεία για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών θα αποτελέσουν , τόσο το πρόγραμμα leader, ‘οσο και το πρόγραμμα για τα « smart vilagges »

Eυχαριστούμε όλα τα στελέχη του Ευρωπαικού δικτύου Euromontana για την άριστη διοργάνωση και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Ευρωπαικού δικτύου Euromontana κύριο Huanan Guttiere.

 

    Add to Collection

    No Collections

    Here you'll find all collections you've created before.